Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Qlimax

Friday, 9 December 2011

Antara Blackberry Dan Android : Mana Pilihan Anda?

Alhamdulillah, impian saya untuk memiliki smart phone akhirnya tercapai jua setelah sekian lama mengimpikannya. Selepas puas survey antara Blackberry dan Android mana yang lebih sesuai, akhirnya saya memilih Blackberry kerana memenuhi keperluan saya. 

Jadilah pembeli yang bijak, anda harus mengenalpasti apakah keperluan anda untuk memiliki smartphone (melainkan anda mempunyai wang bertimbun kt poket). Blackberry  mempunyai fungsi email yang terbaik berbanding Android. Saya lebih mementingkan emel kerana urusan bisnes printing yang saya jalankan banyak melibatkan urusan melalui emel. 

Selain itu, syarikat Telco yang sekian lama saya gunakan (tak pernah tukar) iaitu Maxis, menyediakan pelan BIS (Blackberry Internet Services) dimana dengan hanya reload RM20, anda dapat menggunakan emel, Facebook application, Twitter, YM, BBM dan browsing internet pada had 120mb selama sebulan. Memang jimat, sesuai untuk student.

Jika anda gemarkan hiburan dan mencuba pelbagai application yang menarik, Android adalah gadget yang paling sesuai untuk anda. Saya tak boleh cerita banyak mengenai android kerana tak pernah memilikinya. hehe..

Kesimpulannya, bagi saya Blackberry sesuai untuk orang yang mementingkan kerjaya dan Adroid pula lebih sesuai untuk sesiapa yang ingin merasai keseronokan dalam menggunakan teknologi. Siapa guna Blackberry, boleh bagi pin BBM.. kita share2 ye.. hehe

11 comments:

Bardboo said...

kalau memang nak guna emel banyak, memang baguslah guna bb...tapi saya tetap setia dgn android... =)

BuDak said...

klau nk ada bnyk app yg mnrk mmg android yg trbaik..

Cik Kamoo said...

Terima kasih. Info yg bermakna buat saya. Skang dah tahu mana yg lebih diperlukan....Tq so much ya

kakyong said...

kakyong xde smartphone.. hanya berangan2 jer..

btw, utk apa share pin BBM tu yer??

Muaz Faris said...

ok, add me .. 210f55f2

thanks ye, happy blogging

ABU said...

oh tak dapat la nak ber bbm sbab saya bukan pengguna bb.. ber-whatsupp blh la hahaha

Anyyss Shuhaimi said...

lebih ske android sbb jarang guna emel. :)

pelangi sepi said...

nice info

amny said...

nak dua dua laahhh.. :D

D'ya Marshmello said...

nk promote bbpin ,hehehe - 296A643

boyroy said...

add my bb pin 21e1e288 ping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim