Home
My Service
Sewa Iklan
Banner Exchange
Site Map
About Me
Isu
Tutorial
Agama
Sukan
Personal

Sila Klik Untuk Maklumat Lanjut

Safira Printing

Qlimax

Wednesday, 6 April 2011

Pisau Cukur yang Melebatkan Bulu


Pernah tak korang tengok iklan pisau pencukur janama xxx kt TV3? Bukan iklan pisau pencukur yang orang hentak-hantak kat sinki sampai pecah sinki tu.. itu iklan lama.. haha..


Ini iklan pisau pencukur terbaru yang menggunakan teknologi aloe vera sebagai pelincir yang terdapat di atas pisau pencukur tersebut.


Semua sedia maklum bahawa petua melebatkan bulu mata adalah dengan menyapu sedikit lidah buaya atau aloe vera kat bulu mata. Jadi kalau dengan menggunakan aloe vera atau lidah buaya yang dilekatkan di pisau pencukur, pasti bulu misai atau bulu roma bertambah lebat. 

Perkara ini pasti akan menguntungkan syarikat pengeluar pisau pencukur tersebut kerana setiap hari pasti orang akan menggunakan pisau pencukur untuk melicinkan bulu misai yang sentiasa tumbuh dengan cepat dek penangan aloe vera tadi.

Kadang-kadang pasti korang berasa hairan kenapa setiap kali cukur bulu, mesti ada rasa bulu itu semakin cepat jadi lebat. Salah satu sebabnya dengan teknologi pelincir yang terdapat pada pisau pencukur. Faktor lain mungkin keturunan korang yang memang bulu lebat.. hehe..

Sedikit info yang benar tentang kaitan bulu pada lelaki dengan agama yang dianuti :

Bela janggut tanpa ada misai adalah Sunnah Nabi SAW
Lelaki yang bermisai sahaja lebih dikenali sebagai kaum Nasrani
Bela misai dan janggut sekaligus adalah amalan Yahudi
Lelaki tak ada bulu = pondan ! haha

41 comments:

cik_zetty said...

hahahaha kelakar sungguh part last tu

cikpuanhady said...

tu lah pasal, yang last sekali tu tak tahan..mesti ramai yang sentap..ekeke..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

Mr Strider said...

hahaha..part last tu stylo bro..hahaha..

Regards,
-Strider-

SHAMSOL said...

Yang berjanggut dan bermisaipun pondan. Apa cerita

hoyahadis said...

tersentap hero boys over flower..he..he..pondan pulak...

amny said...

ehh..bsenye..mat2 korea,jepun xde misai..comey kan??^^

Hisyam Nozi said...

Ustaz Azhar semat! Yang last tu memang pondan, kah kah kah. K-pop oh k-pop. ko minat k-pop jugak ke?

Shamsuddin Amin said...

alamak...
sentap la semua peminat
korea n japan ni... hahaha

Aqilah said...

hehehe
agak klakar yg last tu :D
but anyway mmg ye org spu aloe vera kat kpala coz nk rmbut lebat..huhuhu
bjak gak syarikat tu

Jack said...

haha..ketawa juga aku tengok part last tu..baru tahu yang aloe vera tu boleh melebatkan bulu ye..

entri terbaru
<a href="http://jackcostelo.blogspot.com/2011/04/tak-tahu-nak-letak-tajuk-apa.html>tak tahu nak letak tajuk apa?</a>

Firdaus Kasim said...

Zati : thanks bg komen.. lama x singgah ke blog sy an? hehe.. kelakar? sy x buat entri kelakar pun? huhu

Cik Puan : tak kisah pun org nk terasa sbb sy sendiri pun, janggut tumbuh sikit je.. hehe

Strider : hehe.. taw x pew.. apa beza lelaki x de bulu muka dgn perempuan? x de beza pun.. haha

Shamsol : jarang pondan ada misai atau janggut.. hilang mood

kak hoya : eh, sy x kenal pun laki nie.. slah x saya letak gambar dia kak? kena saman x?

Amny : mmg comel mcm perempuan! hehe

Hisyam : aku x minat langsung korea tapi aq minat team bola dia.. Ustaz Azhar mmg ikut Sunnah Nabi SAW.. kita patut amal sunnah taw.. byk pahala

Shamsuddin : ala, jgn mcm tue.. aq bg contoh je.. bukan bermaksud nk hina..

Aqilah : hehe.. btul tue.. tapi kalo kita mkn aloe vera, lebat x bulu? hihi

Jack : x de kelakar.. tapi betul apa.. lelaki kena ada bulu misai atau janggut.. baru lelaki sejati.. haha

nabilah_2908 said...

hahaha...kesian lelaki yg xde bulu.. :P

mana2 pencukur pun..mmg ada pelincir warna ijau tu...

pandi betul mereka ni eh...huhu..

jom ke APA KATA HATI pulak ;
HOW TO..

Chempaka Sari said...

HAHAHHA lawak lah yang pondan tu! pink plak tu adoyai....

Farhana Jafri said...

uihh a'ah kn.. lupe lax sal fungsi aloevera tu.. klau mcm tu parah la.. nk kne cukur bnyak kali dlam smnggu.. ksian... eh eh eh mntang2 la artis korea xd bnyak bulu suke suki je ckp pondan~~ ni msti kes mnonggeng cs awek suke artis korea kn3x?!! :P

jemput singgah ANASAURUS :)

regreatnosoul said...

weee...bulu lebat bila dicukur dengan pelincir aloe vera..??wooo...maknanya xpayah la cukur..woohooo

cik azeya said...

ouh ye ke. baru tawu. haha.

Firdaus Kasim said...

Nabilah : benda hijau tue mmg perlu sbb dpt mengelakkan daripada kerengsangan

zmah said...

Macam-macam pelaris produk sekarang.

Firdaus Kasim said...

Sari : itu contoh je taw.. ehhe

Farhana : hehe.. awk minat korea la.. awk jgn la marah k? itu hanya contoh semata2.. huhu

Soul : aq x tahu sbb x de fakta saintfik.. aq buat andaian sendiri je..

Azeya : awk, thanks bg komen

Zmah : taw x pe kak

hud aikara said...

hahaha...nice entry..tapi nak buat camana ada kajian yg dijalankan tak lama dulu mengatakan majoriti wanita di dunia lebih meminati lelaki berwajah feminin (bukan yg pondan ye). Wajah 'feminin' ni bukan lelaki macam artis korea saja tapi melibatkan org2 seperti wajah Brat Pitt, leonardo Dcaprio, Jonas brothers, dll. lelaki yg katogori wajah maskulin pula mcm Arnold susahnakeja, slyvester (rambo),The Rock dll. (lari sket dari tajuk..hehehe)

GemukCantik said...

lahhh, patutlah....tettttt! haha. pandai betul, ramai pula beli konon licin ahh. haha

Faris Farhad said...

HAHAHAH XD! walauapapun bro this is very nice statement.. memang pengeluar skang pandai nak cari untung huhu...

PenaDigital said...

Hensem gak ustaz azhar tu... hebat kamera dia... ustaz sekarang kena canggih, blog dia banyak info 100% pasal agama.

Kem Modal Insan,Homestay said...

cilakak! terkene aku part yang last tu~hahaha

http://www.dunialandax.com/

kucarkacir said...

actually, apa function aloe vera kat pencukur tu??

Aina said...

fidaus kategori yang mana yerk???
hehehe menarik entry ni:)

wany dianwanie said...

hahahaha....gelak gulinx2...

CikNiza said...

hahahhaa...part last tu xleh bla..hahahha
kalau mcm tu..nk suh my bf de janggut je la..huhu..

Firdaus Kasim said...

@Aina
kak, sy mmg nk simpan janggut tapi x tumbuh2 lagi.. sy kategori 1 la kak

nicky said...

laa..pakwe ak ade jnggut n misai..kire dye tu yahudi ke??0.o

sokong gile yg last tuuuu!!..yg xde bulu tu DONUT..har3

Izamir Ridzwan said...

shaver IR pkai yg mesin tuh.. so xde aloevera.. thn lebih lama

Firdaus Kasim said...

@nicky
bukan mcm tue.. cuma amalan je.. kalo x tahu tak apa.. x kira berdosa pun

Firdaus Kasim said...

@Izamir Ridzwan
ok la tue.. shaver tue mahal sgt.. xmampu nk beli.. hehe

Piah Becok said...

Woooooo... baru tau ade aloe vera kat pisau cukur.. Tang pondan gamba last tu memang kelakar. Saba je la

Firdaus Kasim said...

@Piah Becok
kenapa nk sabar, awk perempuan kan? hehe

4umyfans said...

info yang sangat berguna! teman nak cakap terima kasih.

Firdaus Kasim said...

sama2 fans :)

Ummi Hanie said...

org islam lelaki yg x bela janggut nnti Nabi x mengaku umat (xkenal...) nauzubillah

Firdaus Kasim said...

@Ummi Hanie
Benar!

Amim said...

huhu.
thanks for that info..

Firdaus Kasim said...

@Amim
sama2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Rakan Blogger. Apa Yang Terbaru?

! Firdaus Kasim Hak Cipta Terpelihara.
Themes designed by Firdaus Kasim